main image

نیازهای کودک تازه متولد شده

اگر می دانستید کیفیت رابطه والد -فرزند از زمان تولد تا دو سالگی تا چه حد مهم و اساسی است هرگز نمی توانستید نسبت به این دوره کودکی فرزندتان بی تفاوت باشید.

نیازهای کودک زیر دو سال

ر چه شما هم مثل تمام پدر و مادرها دوست دارید که بچه ای شاد، موفق و توانمند داشته باشید اما تمام پدر و مادرها در عمل قادر به تربیت چنین بچه ای نیستند. چرا که در این دنیا برای موفقیت در هر زمینه ای تنها میل و اراده کافی نیست، برای موفق شدن در زمینه ی تربیت فرزندانی با سلامت روانی بالا علاوه بر میل و اراده ، آگاهی نیز نیاز دارید و مهم تر اینکه باید خودتان نیز این توانایی را داشته باشید که دانش و آگاهی تان را به کار بگیرید. باید از این موضوع آگاه باشید که کودک در هر دوره ی سنی نیازهای متفاوتی دارد. در اینجا تنها به نیاز کودک تازه متولد شده اشاره میکنیم: شاید بر این باور باشید که کودک تازه متولد شده چیزی را درک نمی کند و اهمیتی چندانی ندارد که چگونه با او برخورد کنید و همین که نیازهای زیستی کودک از قبیل شیر دادن و تمیز کردن کودک را رفع کنید کافی است. اما، باور کنید یا نه، همین دو سال اول زندگی کودک پایه های اصلی شخصیت وی در بزرگسالی را شکل می دهد تا حدی که اگر در این دو سال از نیازهای روانشناختی کودکتان غافل باشید می توان پیش بینی کرد که کودک شما در بزرگسالی از سلامت روانی بالایی برخوردار نخواهد بود و در روابط صمیمی و نزدیکی که خواهد داشت به شکست می رسد. پس با درک اهمیت این موضوع که کودک تازه متولد شده شما هم نیازهای بسیار اساسی و مهمی دارد باید بدانید که در این دوره سنی ، کودک تان نیازهای روانی و جسمانی اش را با یک مجموعه از علایم نشان می دهد و شما باید در نقش پدر یا مادر به این نشانه ها حساس باشید. برای مثال کودکی که تازه متولد شده است و شما در حال بازی کردن با وی هستید کودک خیلی زود خسته می شود و نیاز دارد که تمرکزش را از بازی با شما به جای دیگری ببرد، تا از این طریق به ذهنش استراحت دهد، کودک سرش را از شما می چرخاند تا استراحت کند و اگر شما این فضا را به او‌ ندهید به نقطه ی دور نگاه می کند و اگر همچنان شما بخواهید با دراوردن صداها و شکلک ها توجه او را جلب کنید کودک شما آشفته می شود و ممکن است گریه کند و در نهایت به این نتیجه برسد که این دنیا محلی است که دیگران به نیازهای وی پاسخ نمی دهند و نسبت به دیگران احساس امنیت نخواهد داشت و در آینده، در روابط بین فردی قادر به اعتماد کردن به دیگران نخواهد بود. در نظر داشته باشید که تولد یعنی مهاجرت از یک محیط کاملا امن ( رحم مادر) به یک محیط ناامن. پس باید در نقش پدر ‌‌و مادر از این‌موضوع آگاه باشید که از تولد تا دو سالگی نیاز اساسی و مهم فرزند تازه از راه رسیده شما امنیت روانی است. حال سوال اینجا است که والدین چگونه می توانند به این نیاز مهم فرزندشان پاسخ دهند؟

وظایف پدر و مادر

۱/حضور فیزیکی مادر یا مراقب اصلی فرزند در کنار کودک بسیار با اهمیت است . در واقع کودک‌در این دوره سنی نیاز دارد که همیشه حضور مادر را لمس کند و این اطمینان را داشته باشد که تنها رها نشده است. ۲/حضور عاطفی به اندازه حضور فیزیکی‌در کنار کودک با اهمیت است. به این‌معنا که کودک باید حضور مادر را در کنارش لمس کند و مادر می تواند با حرف زدن، لمس کردن ، بازی کردن و در آغوش کشیدن کودک نیاز عاطفی او را برآورده سازد. ۳/کودک در این دوره سنی نیاز به یک مادر باثبات دارد به نحوی که بتواند رفتارهای مادر را پیش بینی کند. در صورتی که مادر در موقعیت های مختلف هیجانی رفتار کند و یا آشفته شود و کودک را دچار سردرگمی کند که مادر با چه شیوه ای در حال برقراری رابطه با او است از این رابطه ی بی ثبات با مادر آسیب خواهد دید. ۴/ پدر و مادر با داشتن یک‌ زندگی منظم به کودک خود کمک می کنند که هم بتواند محیط را پیش بینی کند و هم اینکه با قرار گرفتن در یک چارچوب مشخص این احساس را داشته باشد که روی محیطی که در آن زندگی می کند کنترل دارد.

نوشته شده توسط زهره نجفیان

برای هماهنگی وقت مشاوره با نویسنده کلیک کنید