main image

وابستگی شدید کودک به والدین

به جای نصیحت فرزندتان که به شما نچسبد و مستقل باشد مشکل را در خودتان جستجو کنید که چگونه به احساس ها و نیازهای او پاسخ می دهید.

اضطراب جدایی

اگر کودک شما دائما به شما می چسبد، هنگام جدایی با اضطراب یا گریه دنبالتان می گردد، نمیتواند شب تنها بخوابد و از تنهایی یا کنار شما نبودن وحشت دارد ،برای نرفتن به مدرسه بهانه های دل درد و سردرد و از این قبیل می آورد یا برعکس توجهی به شما ندارد و بود و نبود شما برایش فرقی نمیکند باید بدانید او به اضطراب جدایی مبتلاست و نیاز به مداخلات آگاهانه شما دارد. اضطراب جدایی از مادر یا وابستگی شدید به والدین در کودکان ریشه در رابطه ی آنها با مراقبت کننده که معمولا مادر است دارد. روابط مادر و کودک از زمانی که نوزاد چشم به دنیا می گشاید مهم است و در شکل گیری شخصیت و سلامت روانی و آینده ی او تاثیر به سزایی دارد. منظور از این رابطه تنها تامین غذا و رسیدگی به سلامت جسمی نوزاد نیست بلکه منظور یک پیوند عاطفی عمیق و امن بین مادر و نوزاد ،دادن استقلال به کودک برای کاوش محیط و …است که سلامت روانی و اطلاعات صحیح مادر برای ایجاد این رابطه ضروری است. تصویر ذهنی درست و ایمن کودک از رابطه اش با مادر چنان مهم است که روی تمامی روابط آینده ی او تاثیر می گذارد وقتی این رابطه بین شما و کودکتان ایمن نیست کودک دنیا را به عنوان جایی نا امن می شناسد.به افراد بی اعتماد است یا سریع و ساده لوحانه آنها را می پذیرد و در روابط اجتماعی و عاطفی خود دائما شکست می خورند.

دلبستگی ایمن مادر و کودک

۱/همیشه به موقع و به اندازه به نیاز های مختلف کودکتان توجه کنید وافراط و تفریط به خرج ندهید، کودکتان را بی قید و شرط دوست داشته باشید و در هر شرایطی یک پناهگاه امن برای کودکتان باشید. ۲/از سلامت روانی و وجود دلبستگی ایمن در روابط کودکی خودتان اطمینان حاصل کنید شما به عنوان مراقب اگر مشکلاتی در این زمینه داشته باشید هیچگاه نمیتوانید یک رابطه ی ایمن با فرزندتان برقرار کنید پس قبل از هر اقدامی اول روی سلامت روان خودتان و حل تعارضات کودکیتان کار کنید. ۳/شناخت احساسات و نحوه ی صحیح کنترل آنها را به کودکتان آموزش دهید. ۴/برای کودکان در سنین پایین تر بازی های مختلفی طراحی کنید و در فرآیند بازی کم کم مستقل بودن و ترس از جدایی او را کم کنید،را به شرکت در کلاس های مختلف و ملاقات با دوستانش تشویق کنید. ۵/همیشه جایزه و پاداشی برای زمان هایی که موفق به واکنش های صحیح جدایی از مادر می شود داشته باشید تا این رفتارها در او تقویت شود.

نوشته شده توسط زهرا درخشان

برای هماهنگی وقت مشاوره با نویسنده کلیک کنید