main image

پرخاشگری در کودکان

کودک پرخاشگر که برای انجام هرکاری داد و فریاد راه می اندازد و به دیگران آسیب می رساند ممکن است مشکلاتی داشته باشد که اگر به موقع مورد توجه قرار نگیرد احتمالا مشکلات جدی حتی در بزرگسالی خواهد داشت.

کودک پرخاشگر

پرخاشگری در کودکان* اگر شما هم فرزندی دارید که زود عصبانی می شود در موقعیت های مختلف حرف شما را نمیپذیرد و شما را عصبانی می کند ،همیشه با جیغ و فریاد(ناسزا گفتن) کار خودش را پیش می برد و لگد زدن و گاز گرفتن و رفتارهایی از این قبیل هم انجام می دهد و به دیگران و اموال مختلف آسیب می رساند باید بگوییم که کودک شما پرخاشگر است. می توان گفت گاهی لجبازی و پرخاش کودک در سنین ابتدایی یعنی ۱تا۳ سالگی که در حال یادگیری احساسات و چگونگی ارتباط گرفتن با دیگران و دفاع از حقوق مربوط به خود هستند طبیعی است، اما اگر تبدیل به عادت شود یا در سنین بالاتر تکرار شود و او را از زندگی عادی دور کند یعنی نیاز به توجه و بررسی بیشتری دارد و باید بدانید که زنگ خطری به صدا در آمده و هشدار می دهد که کودکتان ممکن است مشکلات دیگری مثل خشم از یک موضوع مثل اختلافات خانوادگی و….کمبود محبت،افسردگی و اضطراب و… را داشته باشد. پرخاشگری کودکتان که یک مشکل اخلاقی در او محسوب می شود اگر بررسی و حل نشود ممکن است مشکلات مختلفی مثل فاصله گرفتن هم بازی ها از او که باعث ناراحتی و خشمگین تر شدن او می شود را به وجود آورد. قطعا این مشکلات ارتباطات آینده،تحصیل و موفقیت های دیگر فرزندتان را هم تحت تاثیر قرار می دهد. حواستان باشد نباید هیچوقت اجازه دهید کودکتان فکرکند که اگر داد و فریاد راه بیاندازد و با پرخاش رفتار کند توجه شما را جلب می کند و به خواسته اش می رسد.

راهکار برای کاهش پرخاشگری کودک

1. با او رابطه صمیمانه برقرار کنید قوانین مختلفی با همکاری همگی تعیین کنید،بهترین جا برای اجرای و آموزش در حین بازی های مورد علاقه ی آنهاست همزمان که مشغول بازی کردن هستید مناسب فهم او برایش توضیح دهید که باید همگی چه کارهایی انجام دهیم و رعایت چه کارهایی واجب است و از او چه انتظاراتی دارید و کم کم به دنیای بیرون از بازی هم تعمیم دهید و البته خودتان و دیگر اعضای خانواده به آنها پایبند باشید زیرا قوی ترین الگوی تقلیدی هر کودکی پدر و مادرش هستند، انتظارات روشنی را تعیین کنید و هرگاه رفتار مثبتی انجام دادفورا اورا تشویق کنید. و از تنبیه های سخت خصوصا تنبیه بدنی خودداری کنید. 2.به کودکتان همدلی کردن نسبت به دیگران را یاد بدهید به او کمک کنید تا احساسات و هیجانات خودش در موقعیت های مختلف را بشناسند ورفتاری صحیح با توجه به آن احساس انجام دهد. آنها را تشویق کنید تا احساسات خود را به روش های مناسب، مانند کلمات یا هنر و…بیان کنند. 3.به کودک خود بیاموزید که چگونه با استفاده از روش های حل مسئله، مشکلات را به شکل مسالمت آمیز و به دور از خشونت حل کنند و پای عواقب هرکاری که انجام داده است بایستند، 4.سعی کنید تا حد امکان بازی های ویدیویی،فیلم یا برنامه هایی که رفتار خشونت آمیز در آنها نمایش داده می شود را برای فرزندتان کاهش دهید و به جای آن از فیلم های آموزشی مثبت و مناسب سنشان برای آنها تهیه کنید. 5.به کودکتان روش های غیر خشونت آمیزی برای مقابله با عصبانیت مثل تمرینات تنفس عمیق، شمردن تا ده، یا استراحت از موقعیت تا زمانی که آرام شوند، یا نوشیدن یک جرعه آب را آموزش دهید. 6.فرزندتان را به فعالیت های بدنی منظم مانند ورزش درگیر کنید زیرا ورزش کردن به کاهش سطح استرس و ارتقای رفاه عاطفی آنها کمک می کند. 7.اگر علی رغم تلاش های فراوان شما پرخاشگری کودکتان همچنان ادامه پیدا کرد به دنبال راهنمایی از یک مشاور کودک باشید. به یاد داشته باشید، کاهش پرخاشگری کودک نیازمند ثبات، صبر،محیطی آرام و رفتارهای صحیح از جانب شما است. کشف علت پرخاشگری فرزندتان و ارائه مهارت‌های لازم به او برای مدیریت مؤثر احساسات و رفتارش بسیار حساس و حیاتی است.

نوشته شده توسط زهرا درخشان

برای هماهنگی وقت مشاوره با نویسنده کلیک کنید