main image

رابطه فرزندان با پدر و مادر بعد از طلاق

گرچه طلاق همسران برای کودکان آسیب هایی را به همراه خود دارد اما ماندن در چنین وضعیت آشفته ای آسیب های بیشتری را هم برای فرزندان و هم برای همسران در پی داشت.

آسیب های طلاق بر روی فرزندان

به هر دلیلی که از همسرتان جدا شده باشید طلاق به این معنا است که ما قادر به حل مشکلات زوجی مان نبوده ایم، برای این مشکلات راه حلی نداشتیم، قادر به تحمل این شرایط نیستیم و نمی خواهیم بیشتر از این وقت و انرژی مان را صرف این مسائل کنیم و بعد از جدایی در ارتباط با مسائلی که داشته ایم با هم گفتگو نخواهیم کرد و هر یک از همسران به تنهایی زندگی خودش را پیش خواهد برد. اما در این میان، شما علاوه بر نقش همسری، نقش والدینی نیز داشته اید که اگر با همسرتان زندگی می کردید و یا از وی جدا می شدید در هر صورت نقش والدینی تان ادامه داشت. حالا باید تلاش کنید که از آسیب های طلاق بر روی فرزندان تان کم کنید. برای اینکه قادر به کم کردن آسیب های طلاق باشید باید بدانید که: طلاق زمانی برای کودکان آسیب زا است که زوج بعد از پایان دادن به نقش همسری شان، نقش والدینی شان را نیز کنار بگذارند و در ارتباط با فرزند خود احساس مسئولیتی نداشته باشند. عموما در بین زوج هایی که به طلاق می رسند چون فرزند با یکی از همسران بر علیه دیگری متحد می شود بعد از طلاق این احتمال وجود دارد که رابطه فرزند با والد متحد ادامه پیدا کند و با والد دیگر رابطه اش قطع شود. همچنین طلاق والدین زمانی برای فرزندان آسیب زا است که یک یا هر دوی همسران بعد از طلاق نیز در مورد مشکلات خودشان با فرزند/ان حرف می زنند و قصد دارند که دیگری را مقصر جدایی شان معرفی کنند و یا اینکه از فرزند/ان می خواهند که بین آن ها وساطت کند و خانواده بار دیگر دور هم جمع شوند.

کم کردن آسیب های طلاق بر روی فرزندان

بپذیرید که رابطه زوجی شما تمام شده است و مشکلاتی که داشته اید حل شدنی نبوده اند و سعی نکنید که در مورد مشکلات خود حرف بزنید. - بعد از جدایی با همسرتان، رابطه زوجی شما به پایان رسیده است، با همدیگر در مورد موضوعات مربوط به خودتان گفتگویی نداشته باشید بلکه تنها زمانی با یکدیگر حرف بزنید که می خواهید در ارتباط با موضوعات مربوط به فرزندان چیزی را انتقال دهید. - نقش همسری می تواند تمام شود اما نقش والدینی همیشگی است. بنابراین در ارتباط با فرزندان به عنوان یک والد امن باقی بمانید و آن ها را درگیر مسایلی نکنید که خودتان و همسرتان در بزرگسالی قادر به حل آن ها نبوده اید. - ممکن است شکایت داشته باشید که همسرتان در ارتباط با فرزند هم همکاری نمی کند، گرچه ایده آّل این است که زوجی که بر سر مسایل خود همکاری نداشته اند بر سر مسائل مربوط به فرزند همکاری کنند اما اگر همسرتان همکاری نمیکند دست از شکایت بردارید و خودتان به عنوان یک والد امن برای فرزندتان باقی بمانید. فرزندان با داشتن یک والد امن که نسبت به نیازهای آن ها حساس است نیز به رشد سالم خود ادامه می دهند.

نوشته شده توسط دکتر مجید هاشمی گل مهر

برای هماهنگی وقت مشاوره با نویسنده کلیک کنید

محمودی

سلام ما جداشدیم و بچم اصرار داره که من و خودش و باباش ۳ تایی بریم بیرون ب نظره شماه به ضرر بچه اس یا براش خوبه ؟ امیدوار نشه که ما دوباره برگردیم به هم