main image

جمع گریزی در کودکان

کمرویی و جمع گریزی کودک تان ممکن است باعث ناراحتی و نگرانی شما هم شود. می توانید در نقش یک والد امن به کودک تان آموزش دهید که بر این مشکل غلبه کند .

جمع گریزی در کودکان

اگرشما هم فرزندی دارید که خجالتی است و دائم از حضور در جمع ها فراری است و یا دچار اضطراب می‌شود و میل به تنها بودن دارد باید بدانید که فرزند شما کودکی خجالتی است که دچار اضطراب اجتماعی شده است. او حتی خیلی موقع های دلش میخواهد که در جمع های مختلف حاضر شود و با دیگر بچه ها بازی و شیطنت کند ولی چون مشکلاتی مثل کمبود اعتماد به نفس یا کم رویی یا ترس از اذیت شدن، مسخره شدن و قضاوت شدن از بقیه او را رنج می دهد پس تنها و دور ماندن از جمع را ترجیح می دهد. درست است که کودکان با خلق و خوی های متفاوتی به دنیا می آیند و برخی کودکان ذاتا خجالتی هستند اما عواملی مثل رفتارهای غلط، سرزنش و سختگیری ها، تنبیه و یا حمایت بیش از حد شما تاثیر به سزایی روی اجتماعی شدن یا گوشه گیر شدن فرزندتان دارد. در سنین ابتدایی کودک یعنی حدود ۱تا۳ سالگی تنها شما هستید که به عنوان پدر و مادر روی کودک تاثیر دارید و شخصیت او در کودکی و بزرگسالی را شکل می دهید پس با آموزش مهارت های لازم و به کارگیری روش تربیتی صحیح وظیفه دارید ویژگی های اخلاقی و رفتاری فرزند دلبندتان را به بهترین شکل هدایت کنید. اگر به مشکلات کودک در همین دوره رسیدگی نکنید و در جهت بهبود آنها تلاش نکنید همین کودک شما تمام این ویژگی ها و مشکلات را همراه خود تا بزرگسالی می برد و تبدیل به فردی کم رو، بدون اعتماد به نفس و گریزان از جمع و تعاملات اجتماعی می شود که حتی نمیتواند از خود دفاع کند و حق خودش را بگیرد و شکست های پی در پی را تجربه خواهد کرد.

با کودک گوشه گیرم چگونه رفتار کنم؟

۱/جمع گریزی کودک شما یا اضطراب او از جمع دلایل متفاوتی دارد مثل مشکلات والدین، کمبود محبت، کمبود اعتماد به نفس، ترس از تحقیر شدن و …در قدم اول سعی کنید با کمک مشاور دلیل این رفتار کودک خود را کشف کنید و متناسب با آن دلیل سراغ راهکار بروید. ۲/در قدم بعدی به او کمک کنید تا احساساتش را بشناسد و بتواند بدون خجالت یا اضطراب در هر موقعیتی احساساتش را بیان کند. ۳/هرگز او را در موقعیت اجبار برای برقراری ارتباط با کسی قرار ندهید زیرا قرار گرفتن کودکتان در این حالت فقط وضعیت را بدتر کرده و حس خجالتی بودن و کمبود اعتماد به نفس را در او تقویت میکند. ۴/افکار و ذهنیت مثبت به فرزندتان القا کنید، برای او در هر موقعیتی ارزش قائل شوید،نظرش را بپرسید و بابت هر کار خوبی که انجام می‌دهد تشویقش کنید و جملات مثبتی مثل: من به تو افتخار میکنم، آفرین که آنقدر شجاع هستی ورد زبانتان باشد. بگذارید باور کند که می‌تواند در دل همه جای داشته باشد. ۵/برای افزایش اعتماد به نفسش به او مسئولیت های کوچک بدهید که مطمئن هستید از پسشان بر می آید و در پایان حسابی مورد تشویق خود قرارش دهید. ۶/در آخر برایش وقت بگذارید و بازی کنید،کودکان خیلی از مهارت هارا در بازی کردن می آموزند، با هم شعر بخوانید و بخواهید شعر را کم کم در حضور دیگران بخواند، بازی های دیگری مثل اجرای نمایش و …با او داشته باشید که به افزایش اعتماد به نفسش کمک کند. ۷/قبل از رفتن به یک جمع، افراد حاضر و وقایعی که قرار است اتفاق بیافتد را برایش توضیح دهید و در صورت لزوم به او آموزش دهید در هر موقعیتی بهتر است چه رفتاری انجام شود.

نوشته شده توسط زهرا درخشان

برای هماهنگی وقت مشاوره با نویسنده کلیک کنید