main image

همسر قابل اعتماد

اعتماد چیزی نیست که همسرتان به شما داشته باشد بلکه چیزی است که شما باید در طول زمان در همسرتان ایجاد کنید و از آن مراقبت کنید.

جلب یا سلب اعتماد همسر

اگر شما هم از حرف زدن با همسرتان در ارتباط با مسایل مهم زندگی ترس دارید و نگران واکنش های هیجانی همسرتان هستید این بدان معنا است که همسرتان در طول مدتی که با هم ارتباط داشته اید نتوانسته است اعتماد شما را جلب کند. همینطور، اگر همسرتان نیز بسیاری از مسایل را از شما پنهان می کند، در مورد مسالی که آزارش می دهد با شما حرف نمی زند، ترس آن را دارد که اگر با شما در مورد موضوع حساسی حرف بزند با سرزنش، پرخاشگری، قهر و خصومت شما مواجه می شود، شما نیز قادر به ایجاد اعتماد در همسرتان نبوده اید. رابطه ای که در آن همسران قادر به جلب اعتماد یکدیگر نبوده اند، صمیمیت چندانی با هم نخواهند داشت. از اینکه نمی توانند با هم حرف بزنند احساس تنهایی می کنند و رضایت چندانی از رابطه زوجی خود ندارند. در رابطه ای که اعتماد وجود ندارد گفتگو بر سر مسایل زوجی، پیشامدهای زندگی، اتفاقات مربوط به همسران و فرزندان بسیار دشوار خواهد بود و زوج تلاش می کنند تا جاییکه می توانند از گفتگو بر سر این مسایل اجتناب کنند تا مبادا با واکنش های مخرب همسر روبرو شوند. اگر شما هم در رابطه زوجی که دارید همسرتان بسیاری از مسایل را با شما مطرح نمیکند تا اینکه خودتان از موضوع آگاه شوید باید بدانید که نتوانسته اید اعتماد همسرتان را جلب کنید. ممکن است شکایت داشته باشید که همسرتان پنهان کار است و یا اینکه قادر به اعتماد به شما نیست. اگر چنین دیدگاهی دارید باید بدانید که اعتماد چیزی نیست که همسرتان به شما داشته باشید بلکه چیزی است که شما باید در همسرتان در طول زمان ایجاد کنید. اعتماد بین همسران به 2 شیوه قابل دستیابی است:

1- ماندن بر سر قول و قرارها

اینکه بارها و بارها به گفته های خود عمل نکرده اید، اینکه با همسرتان در ارتباط با موضوعی به توافق رسیده اید اما روی توافقی که داشته اید نمانده اید، یک تصمیم مشترک با همسرتان گرفته اید اما در اجرای آن همکاری نکرده اید، وعده ای داده اید اما بدون هیچ توضیح قانع کننده ای آن را برآورده نکرده اید، بسیار طبیعی است که همسرتان اعتمادی به شما نداشته باشد. اگر قصد داشته باشید که اعتماد همسرتان را جلب کنید لازم است که ابتدا مسئولیت رفتارهای گذشته تان را به صراحت بپذیرید و این اطمینان را به همسرتان بدهید بر سر قول و قراهای خود بمانید و واقعا هم همین کار را بکنید.

2- توجه و احترام به احساسات همسر و نشان دادن علاقه مندی به دنیای روانی همسر

زمانی اعتماد همسرمان به ما بیشتر و عمیق تر می شود که به احساسات وی بها می دهیم. شخصی که تلاش می کند از طریق گفتگو با همسر، احساسات وی را کشف کند، با اشتیاق به احساسات همسرش گوش دهد و در زمان های دیگر، حال روانشناختی همسرش را پیگیری کند، در واقع با تمام این رفتارها نشان می دهد که نسبت به همسرش بی تفاوت نیست و همسرش در هر حالی که باشد می تواند بدون اینکه از جانب همسرش ترس و تهدیدی دریاقت کند در مورد خودش و آنچه که آزارش می دهد حرف بزند. او به این نتیجه می رسد که همسرش در زمان های دردناک و دشوار وی را به حال خودش رها نمی کند.

نوشته شده توسط دکتر مجید هاشمی گل مهر

برای هماهنگی وقت مشاوره با نویسنده کلیک کنید