main image

مشاهده فیلم با محتوای جنسی در کودکان و‌نوجوانان

بهتر بود فرزندتان در سن بالاتر فیلم با محتوای جنسی را می دید اما وقتی دیده است، این فرصت را برای تربیت جنسی سالم فرزندتان از دست ندهید.

فیلم با محتوای جنسی در گوشی فرزند

اینکه متوجه شده اید کودک یا نوجوان شما فیلم با محتوای جنسی دیده است و شوک شده اید و با آشفتگی نمی دانید چه کار کنید نشان دهنده آن است که دیدگاه روشنی از روند رشد کودک در دنیای امروز ندارید و بر این باور هستید که می توانید فرزندتان را به نحوی بزرگ کنید که هیچ وقت با فیلم هایی که محتوای جنسی دارند مواجه نشوند. دیر یا زود این اتفاق می افتاد که فرزند شما هم با گوشی یا تبلتی که در اختیار دارد با صحنه های جنسی مواجه شود. ممکن است فرزندتان خودش در فضای مجازی به جستجوی فیلم های جنسی پرداخته باشد و یا اینکه دوستانش از طریق شبکه های مجازی این قبیل فیلم ها را برایش ارسال کرده باشند. واقعیت این است که در دنیای امروز تقریبا تمام کودکانی که به بزرگسالی می رسند قبل از رسیدن به بزرگسالی فیلم هایی با محتوای جنسی را مشاهده کرده اند. گروهی از پژوهشگران قصد داشتند پژوهشی را بر روی بزرگسالان جوانی انجام دهند که تا به حال فیلم های جنسی ندیده باشند، اما نتوانستند کسانی را پیدا کنند که تا کنون فیلم با محتوای جنسی ندیده باشند و از این رو، پژوهشی انجام نگرفت. پس اینکه تقریبا تمام افراد تا قبل از بزرگسالی مشاهده گر فیلم جنسی هستند بسیار فراگیر است و با امکاناتی که فرزندان در اختیار دارند یا از طریق دوستانشان و یا با جستجوهایی که خواهند داشت چنین فیلم هایی را مشاهده خواهند کرد و شما به عنوان پدر یا مادر ممکن است که از این موضوع آگاه شوید و یا اینکه آگاه نشوید. در صورتی که رابطه صمیمی و امن با فرزندتان داشته باشید این احتمال وجود دارد که فرزندتان در ارتباط با این موضوع با شما حرف بزند و یا ممکن است خودتان کشف کرده باشید که به چنین فیلم هایی دسترسی دارد. اینکه فرزند شما فیلم با محتوای جنسی دیده است، گر چه برای شما خوشایند نیست و در شما نگرانی و اضطراب های زیادی زنده می کند که مبادا فرزندتان به انحراف کشیده شود، با این حال اگر قادر به مدیریت احساسات خود باشید و نسبت به فرزندتان پرخاشگری نکنید، فرصت بسیار ارزشمندی در اختیار شما قرار گرفته است تا از این موقعیت استفاده کنید و به رشد سالم جنسی فرزندتان کمک کنید.

با کودک یا نوجوانی که فیلم با محتوای جنسی دیده است چه برخوردی داشته باشم؟

بهتر بود که کودک یا نوجوان شما فیلم جنسی را نمی دید اما واقعیت آن است که این اتفاق افتاده است و فیلم را دیده است. در صورتی که بتوانید شرایطی ایجاد کنید که دیدن فیلم های جنسی برای کودک یا نوجوان تان هر چه دیرتر اتفاق بیفتد کمتر در معرض آسیب قرار می گیرند اما در مورد فرزند شما این اتفاق افتاده است و شما هم دیگر نمی توانید به گذشته برگردید و مانع از مشاهده فیلم با محتوای جنسی در او شوید پس لازم است که به جای نشان دادن عصبانیت و پرخاشگری نسبت به کودک یا نوجوان تان برخورد موثرتری بکنید. - بدون اینکه فرزندتان را مورد انتقاد و سرزنش قرار دهید و یا اینکه به او حمله فیزیکی کنید، ابتدا سعی کنید آرامش خودتان را حفظ کنید تا قادر به گفتگوی ملایم با فرزندتان باشید. آنچه که در این موقعیت بسیار مهم است آرامش و ملایمت شما در ارتباط با فرزندتان است. - بلافاصله بعد از مشاهده فیلم آن را حذف نکنید، فرزند شما حداقل یک بار این فیلم را کامل مشاهده کرده است، شما هم همین کار را بکنید و تا آخر فیلم را ببینید. اینکه چرا شما هم باید این فیلم را ببینید به این دلیل است که برای کم کردن احتمال ایجاد انحراف جنسی در فرزندتان لازم است با او در مورد چیزی که دیده است حرف بزنید. -محتوای فیلمی که فرزندتان دیده است حائز اهمیت است. واقعیت این است که فیلم های جنسی عموما یکی از انحرافات جنسی را نشان می دهند. شما هم باید این فیلم را ببینید تا به فرزندتان توضیح دهید چیزی که دیده است یک رابطه جنسی سالم بوده است یا ناسالم. اگر محتوای فیلم در برگیرنده رابطه جنسی بین سه نفر یا بیشتر باشد، رابطه جنسی با حیوانات را نشان دهد، همراه با خشونت باشد،به صورت اجبار و تعرض باشد، فرزند شما الگویی از یک انحراف جنسی را دیده است که لازم است از شما بشنود این الگو سالم نیست و الگوی سالم به او‌ توضیح داده شود. حتی اگر رابطه بین دو انسان باشد نیز لازم است توضیح داده شود که از یک رابطه سالم جنسی فیلم گرفته نمی شود. -با ملایمت با فرزندتان در مورد فیلمی که در گوشی یا تبلت او دیده اید حرف بزنید بدون اینکه فرزندتان احساس تهدید از جانب شما بکند( مثلا کنار او بنشینید و با ملایمت بحث را اینطور شرو کنید: دیشب متوجه شدم که یکی از دوستانت یک فیلم با محتوای جنسی برای تو فرستاده است و آن فیلم را دیدم و می خواهم در ارتباط با این فیلم با هم حرف بزنیم) -ممکن است فرزندتان از اینکه شما از موضوع آگاه شده اید دچار شرم یا خجالت شود، به این احساس او بها بدهید و حرف هایتان را با ملایمت بزنید( مثلا به او بگویید: گر چه دوست نداری با هم در مورد این موضوع حرف بزنیم اما لازم است در مورد چیزی که دیده ای توضیحاتی به تو بدهم. در این فیلمی که دیده ای رابطه خاصی را مشاهده کرده ای که مربوط به بزرگسالی است و در یک رابطه صمیمی در بزرگسالی بسیار ارزشمند است اما تو حالت سالمی از رابطه را مشاهده نکرده ای که در آن چند نفر با هم رابطه جنسی داشته باشند. رابطه جنسی سالم بین دو فرد بزرگسالی است که یکدیگر را دوست دارند، با هم زندگی می کنند و از رابطه شان هم فیلم تهیه نمی کنند اما چیزی که تو مشاهده کرده ای یک رابطه سالم نبوده است). -در صورتی که رابطه صمیمی با فرزندتان داشته باشید ممکن است خودش نیز در ارتباط با فیلمی که دیده است تمایل به گفتگو داشته باشد که لازم است به حرف های او‌ گوش دهید و اطلاعات درستی در اختیار او قرار دهید.

نوشته شده توسط دکتر مجید هاشمی گل مهر

برای هماهنگی وقت مشاوره با نویسنده کلیک کنید